Nyheder

Executive Capital sikrer generationsskifte

Executive Capital har købt aktiemajoriteten i Franck Geoteknik AS. Virksomheden har afdelinger i både Horsens og Slangerup og er en af Danmarks førende aktører indenfor miljø- og jordbundsundersøgelser.

   

Sælgerne er de to brødre og stiftere, Bjarne og Freddie Franck, der efter 33 år har solgt deres livsværk. Virksomhedens mangeårige direktør og medejer Peder Hauritz fortsætter som medejer og daglig leder, mens Executive Capital indsætter to aktive partnere, Poul Bentsen og Klaus Kristensen i selskabets bestyrelse. Målet er at sætte øget fokus på vækst og udvikling af en i forvejen veldrevet virksomhed.

    

Med over 5.000 boringer om året, og med afdelinger i både Jylland og på Sjælland, har Franck Geoteknik en solid position på det danske marked for geotekniske undersøgelser. Alligevel er der potentiale for yderligere vækst på markedet. ”Både fra entreprenører, private og offentlige aktører møder vi en stigende efterspørgsel efter at få undersøgt jordbundsforholdende grundigt,” udtaler administrerende Direktør Peder Hauritz, og fortsætter ”Franck Geoteknik har i mange år haft potentiale for at udvide til nye forretningsområder og vinde nye kunder. Jeg har store forventninger til at Executive Capitals partnere er de helt rigtige medejere, der kan hjælpe os med de rigtige strategiske beslutninger, så vores position kan blive styrket, og vores ambitioner indfriet. Alt i alt har vi fremtidssikret virksomheden både for vores ansatte og vores mange faste kunder”.

     

At sælge sit livsværk er ikke altid nemt. Men for Bjarne og Freddie Franck var sagen klar; ”Vi har været meget aktive i driften i mere end 30 år, og både min bror og jeg har vidst i et par år, at det var på tide at få nye ejere ind. Executive Capital har bedt os begge om at fortsætte i bestyrelsen, og vi er glade for på den måde at bevare relationen til virksomheden og de trofaste medarbejdere, og være med til at sikre at den positive udvikling fortsætter i årene frem”, fortæller Freddie Franck, der ikke ønsker at oplyse prisen for virksomheden, men blot at det har været konstruktive forhandlinger, hvor både sælgerne og køberne gik fra bordet som tilfredse parter.

    

Hos Executive Capital er man glade for, at have gennemført endnu et perspektivrigt generationsskifte. Leadpartner Poul Bentsen, der går ind som bestyrelsesformand i virksomheden, fortæller at parterne har været i dialog i mere end 1½ år. ”Vi har haft dialog med både Brødrene Franck og direktør Peder Hauritz siden foråret 2011, og vi har hele tiden set et interessant potentiale i at udvikle Franck Geotekniks markedsposition i et tæt samarbejde med ledelsen. For os er et generationsskifte altid et spørgsmål om, at vi får etableret en tæt og forpligtende dialog med de udtrædende ejere, så vi ved, at vi kan samarbejde også efter overdragelsen, og at vi kan blive enige om en pris, som alle er tilfredse med. Disse ønsker har vi fået opfyldt i denne handel, så vi ser optimistisk på de kommende år”, udtaler Poul Bentsen, der henviser til at Selskabet i det nyligt afsluttede regnskabsår 2011/2012 kom ud med et Ebitda på 6,5 mio. kr. Et overskud som de nye ejere håber at kunne løfte i de kommende år.Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere

Sådan bliver du klogere på geoteknik

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Franck Geoteknik, hvis du vil have fagligt relevante artikler og ny viden fra den geotekniske verden sendt direkte til din indbakke. Vi udkommer cirka fire gange årligt.