Nyheder

Ny multirig giver hurtigere boringer

En ny, specialfremstillet borerig giver fordoblet kapacitet og hurtigere responstid til kunder, der har brug for flere forskellige boremetoder på samme projekt.

En ny, specialfremstillet HY77 GSR-borerig holder klar i garagen hos Franck Geotekniks sjællandske afdeling i Slangerup. Den nye multirig gør boreteknikerne i stand til at udføre flere forskellige typer boring på samme opgave, uden at være nødt til at skifte udstyr. Det sparer både tid og penge for kunderne.

– Den nye rig kan både udføre traditionel snegleboring i de øvre jordlag, kerneboring i eksempelvis kalk og CPT-boringer, hvor man måler spændinger i jorden ved hjælp af en elektronisk sonde. Og den kan hurtigt skiftes om fra en type til en anden. Så en opgave, der tidligere tog en halv dag kan nu klares på under en time. Det fortæller boreformand Brian Skov Sørensen fra Franck Geoteknik, der allerede har haft den nye multirig med ude på opgaver.

Flere høje og dybe byggerier

Den nyindkøbte rig, der er monteret på en MAN lastvogn, supplerer en lignende multirig med fast base i Jylland. Hermed har Franck Geoteknik fordoblet kapaciteten i forhold til multiboringer, og den nye rig kommer næppe til at savne opgaver.

– Vi oplever en stigende efterspørgsel fra kunder, især omkring København, der har behov for at kunne bore i både jord og kalk. Det er særligt i forbindelse med høje eller dybe byggerier, for eksempel højhuse og parkeringskældre. Der er også typisk behov for at kunne bore i kalk i forbindelse med vejprojekter. Med den nye rig er vi meget mere fleksible i forhold til at kunne løse de opgaver, siger afdelingsdirektør Søren Andreasen fra Franck Geotekniks afdeling på Sjælland.

Specifikationer:

 • Vægt: 19,04 ton
 • Bredde: 2,53 m
 • Arb. længde: 7 m
 • Arb. højde: 11 m
 • Undervogn Bil, MAN, TG, 26.360 6X6BB
 • Boredybde: 0-70 m
 • Borediameter op til 14”
 • Forring op til 14”
 • Wire med slagværk.
 • Slaglængde: 65 cm
 • Boretyper: Snegleboring, kerneboring, CPT, skylleboring, hammerboring


Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere

Sådan bliver du klogere på geoteknik

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Franck Geoteknik, hvis du vil have fagligt relevante artikler og ny viden fra den geotekniske verden sendt direkte til din indbakke. Vi udkommer cirka fire gange årligt.