Nyheder

Vi går et spændende byggeår i møde

Overgangen til et nyt kalenderår er som regel forbundet med optimisme og store ambitioner. Det gælder også i den danske byggebranche, hvor flere fremtrædende personer har benyttet årsskiftet til at udtale sig positivt om tendenserne for 2016. Det glæder vi os over i Franck Geoteknik, da vi som geoteknisk virksomhed til dels er afhængige af byggebranchens tilstand.

Konklusionen er, at bygge- og anlægsbranchen nu definitivt er ude af den økonomiske krises mørke skygge. Blandt andet kunne Dansk Byggeri kort før jul fortælle, at omsætningen i branchen steg med omkring syv procent fra 2014 til 2015. Og samtidig er der kommet omkring 11.200 flere beskæftigede over de seneste to år – en vækst på 7,5 procent.

Hos Franck Geoteknik kan vi mærke det på egen krop, når der ikke opføres byggerier eller investeres i forbedringer af infrastrukturen. Derfor har vi også med tilfredshed bemærket den seneste tids positive spiral i vores eget hjørne af branchen.

Allerede her i januar tegner der sig et billede af, at vi i år kommer til at sende vores medarbejdere ud på flere opgaver, end tilfældet var i 2015. Vi mærker særligt, at vores ydelser bliver efterspurgt i relation til byggeri af parcelhuse samt etage- og erhvervsejendomme. Men vi ser også frem mod flere og flere infrastrukturopgaver i forbindelse med motorsvejs-, jernbane og havneprojekter rundt om i landet.

I takt med det voksende antal byggeopgaver har vi fået flere og flere opgaver inden for miljø- og jordforurening. Og det er helt overordnet en meget positiv udvikling. Vores kunder kan nemlig ofte gøre store besparelser, når de får udført geotekniske og miljømæssige opgaver sideløbende. Det kan du læse et eksempel på i vores artikel om poreluftmålinger.

Med det stigende antal opgaver er vi for det første opmærksomme på at investere i bore- og måleudstyr, så vi hele tiden kan være på forkant med stigende krav og øgede udfordringer. Eksempelvis med vores nye multiborerig, som du kan læse mere om her. Og for det andet har vi både et håb og en forventning om, at vi i det kommende år kan byde velkommen til tre-fire nye ansigter i medarbejderstaben.

Vi bifalder den store optimisme i branchen og håber, at 2016 kommer til at leve op til de positive forventninger.

Franck Geoteknik

Administrerende direktør Peder HauritzCookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere

Sådan bliver du klogere på geoteknik

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Franck Geoteknik, hvis du vil have fagligt relevante artikler og ny viden fra den geotekniske verden sendt direkte til din indbakke. Vi udkommer cirka fire gange årligt.